Seniorbloggen

Här skriver Seniorbloggens redaktör inlägg. Det kan exempelvis vara information rörande bloggen eller tips om saker vi tror kan intressera er läsare.
Information

Tack för denna tid!

I dag gör jag min sista dag som redaktör för Seniorbloggen. Sedan september 2010 har jag vårdat bloggen men nu är det dags att göra annat. Anna-Carin Hall, kommunikatör på Vårdalstiftelsen, kommer hädanefter att vara redaktör.

Hon kommer att ta över bloggen i augusti när hon är tillbaks från sin semester, innan dess är det kommunikatören Anna Andersson som publicerar texter och tar emot era eventuella frågor. anna-carin.hall@vardal.se, anna.andersson@vardal.se Seniorbloggen kommer alltså inte ta sommaruppehåll även om uppdateringarna i juli kommer vara något glesare än vanligt.

Jag är så glad att Seniorbloggen har blivit ett forum som samlar så många, kända, intressanta och duktiga personer inom vitt skilda områden. Syftet med bloggen – att ge nya perspektiv i ett likriktat samhälle och visa på det faktum att vi som människor bidrar med åsikter, tankar och reflektioner hela livet har verkligen uppfyllts. Några av bloggarna är kända för gemene man medan andra är ”okända” och överraskat med läsvärda texter som lockat många besökare. Några av bloggarna har bara skrivit ett par texter medan andra skrivit flera varje månad, oavsett har varje text betytt mycket och gjort så att bloggen kunnat uppdateras i stort sett varje vardag och locka några tusen unika besökare per månad. Att jobba med Seniorbloggen har verkligen varit inspirerande!

Fortsätt följ Sveriges bästa blogg och var med och tyck till för att göra bloggen ännu bättre.

Jag önskar er en riktigt fin sommar! Jag tror att vädret vänder nu…

 

/Rebecca Unnerud, före detta redaktör på Seniorbloggen

Kommentarer
 • Olivia säger
  Inlagd 20120630

  Lycka till! Hoppas att man kommer att läsa mer från dig i framtiden! / Olivia

Kommentera

*

Annonser

Förstora texten i din webbläsare

 

Seniorbloggen använder relativ teckenstorlek, vilket innebär att det går att ändra textstorleken med hjälp av alla webbläsares inbyggda funktionalitet. Beroende på vilken webbläsare du använder gör du på lite olika sätt för att ändra textstorleken. Vilken webbläsare du använder kan du se överst i fönstret eller i menyraden.

Det finns alldeles för många olika webbläsare för att vi ska kunna förklara hur man gör i alla. Nedan följer en kort beskrivning hur man gör i de som är vanligast bland er bloggläsare just nu:

 

Internet Explorer version 7 och 8


Det finns fyra sätt att ändra textstorleken i Internet Explorer 7 och 8:

 1. Välj ”Sida > Textstorlek” i verktygsraden och välj en storlek:
 2. Välj ”Sida > Zooma” i verktygsraden och välj en storlek eller välj att zooma in eller ut. Detta förstorar eller förminskar hela sidan, inklusive bilder.
 3. Håll nere Ctrl-tangenten och tryck på + eller – för att förstora eller förminska hela sidan.
 4. Om du har en mus med scrollhjul kan du hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på scrollhjulet för att zooma in eller zooma ut i hela sidan.

 

Det går också att ställa in webbläsaren så att den inte använder de textstorlekar som webbplatsen definierar. Det kan vara nödvändigt på många webbplatser som anger textstorlek på ett sätt som gör att textstorleksvalet inte fungerar i Internet Explorer. Så här gör du:

 

 1. Välj ”Verktyg > Internetalternativ” i verktygsraden:
 2. Välj ”Hjälpmedel” i dialogrutan ”Internetalternativ”:
 3. Kryssa i rutan ”Ignorera teckenstorlekar som anges på webbsidor”.

 

Internet Explorer version 9

 

Det finns ett sätt att ändra textstorleken i Internet Explorer 9:
 1. Välj ”Verktyg > Internetalternativ” i verktygsraden:
 2. Klicka på fliken ”Allmänt” och sedan på ”Teckensnitt” under ”Utseende”.
 3. Välj önskade teckensnitt och klicka sedan på OK och på OK igen.

 

Firefox

 

I Firefox kan du ändra textstorleken på tre olika sätt:

 1. Öppna menyn ”Visa > Textstorlek” och välj ”Större” eller ”Mindre”:
 2. Håll nere Ctrl-tangenten och tryck på + eller – för att förstora eller förminska texten.
 3. Om du har en mus med scrollhjul kan du hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på scrollhjulet för att förstora eller förminska texten.

 

Safari

 

I Safari kan du ändra textstorleken på två sätt:

 1. Öppna menyn ”Innehåll” och välj ”Öka textstorleken” eller ”Minska textstorleken”:
 2. Håll nere Cmd (Äpple)-tangenten och tryck på + eller – för att förstora eller förminska texten.

 

Chrome

 

I Chrome kan du ändra textstorleken på tre sätt:

 1. Öppna menyn genom att klicka på symbolen till höger om adressfältet och välj ”Zooma in”. Välj därefter något av alternativen Större, Normal eller Mindre.
 2. Håll nere Ctrl-tangenten och tryck på + eller – för att förstora eller förminska texten. Återställ teckenstorleken genom att hålla nere Ctrl-knappen och trycka 0 (noll).
 3. Om du har en mus med scrollhjul kan du hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på scrollhjulet för att förstora eller förminska texten.